Uncategorized

Odcinek 41–Kasztelan niepasteryzowane


100_3806

Podcast nagrany specjalnie na życzenie Jacka. Długość odcinka 16:15.

Pobierz odcinek!

Podkład muzyczny: PERSSON – Good news.

100_3789100_3803100_3808100_3802

Reklamy

22 thoughts on “Odcinek 41–Kasztelan niepasteryzowane

  1. Dzięki piękne za podcast 😉 Wydaje mi się, że od momentu kiedy Kasztelan trafił na ogólnopolski rynek, to zespuł się strasznie. 3 miesiące daty ważnośc?! Kiedyś to było nie do pomyślenia. Niestety każda masówka niszczy smak piwa. Jednak z koncernówek to i tak tradycja nakazuje, że przy Kasztelanie pozostanę. Jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam !

  2. Dla mnie Kasztelan jest obecnie i tak najlepszym piwem w cenie do 2.50zł.
    Jeśli się mylę to mnie poprawcie.

    Pozdrawiam.

    • No ja uważam, że lepsze są:
      – Lubuskie
      – Lubusz
      – Noteckie niskopasteryzowane
      – Noteckie Eire
      – Gniewosze
      – Perlenbacher
      – Natur

      Wszystko co podałem w cenie do 2.19zł.

      • Eire bym nie wymieniał, bo to trochę „inna bajka”, ale ogólnie, lista dobrze podsumowuje temat :). Ja bym jeszcze tam dorzucił bardzo tanie, sprzedawane w bączkach Olsztyńskie z browaru Kormoran:

        I podejrzewam, że takich mało znanych perełek jest więcej.

      • Z pewnością jest ich więcej. Olsztyńskiego w ogóle nie znałem. Z bączków można dorzucić Master Pils (1.49zł) i Master Mocne (1.79zł) z Żabki.

      • Fajnie, ale na Sląsku skąd jestem, łatwo dostępny jest tylko Perlenbacher.

  3. A, zapomniałbym – Łomża Wyborowa i jej niepasteryzowany wariant również Kasztelana wciągają nosem.

  4. Kasztelan obleci. Z tych dostępnych w każdym sklepie najlepszy chyba. Ja sięgam po to piwo od czasu do czasu. Ma dobrą goryczkę i nie jest złe.

    Sprawa druga Mateusz – myślałeś może o tym żeby zrobić na stronie listę wszystkich piw z podkastu wraz z przyznaną punktacją? Np. od najwyższej do najniższej. To byłoby fajne!

    • Nie chce mi się bawić. WordPress.com nie pozwala na pisanie własnych skryptów, więc musiałbym co tydzień aktualizować taką listę ręcznie, a chyba zbyt leniwy na to jestem 😉

      • Bez kitu! 😀 Przecież to dopisanie góra 3 wyrazów, podanie oceny i zrobienie linka. Byś zrobił osobną podstronę ku uciesze słuchaczy! 😉

        A Kasztelan Niepasteryzowany jest średni, ale piję go dość często, bo w najbliższym monopolu to jedyne wypijalne piwo. Jak piję je z butelki (a to zdarza się prawie za każdym razem bo piję je głównie na spacerze z psem) strasznie czuję tam sztuczną witaminę C. Też uważam, że jest lepsza od Tyskiego, ale ostatnio piłem Żywca i postawiłbym je na równi.

      • No moim zdaniem to by bardzo ułatwiło przeglądanie bloga, bo cholera jak mam jakieś nowe piwko to zawsze muszę się przedzierać czy w ogóle zostało tu omówione 🙂

  5. A ja mam pytanie z zupelnie innej beczki W jakiej temperaturze sa piwa, ktore oceniasz (oczywiscie w trakcie ich spozywania)

    • Piwa zawsze są schłodzone. Z reguły piwo leży 1-2 dni w lodówce i wyciągam je na pół godziny przed spożyciem z lodówki. Portery wyciągam 40-50 minut wcześniej, ponieważ te wolę ciut cieplejsze.

  6. Łiiii, jedzie do mnie Atak Chmielu i A’la Grodziskie, powinny dotrzeć na finał LM :). W Warszawie nie da się dostać i pewnie nie będzie się dało przez kolejne 2-3 tygodnie, ale cóż. Jasna przyszłość dla browarnictwa rodzi się w bólach :D.

  7. Kiedyś mi smakowało. Ze 3 dni temu akurat miałem w lodówce więc zapuściłem sobie ten odcinek i piwko było bardzo kiepskie. Data ważności do końcówki września (kupione jeszcze w czerwcu), a samo piwo to kwaśna woda z zerową pianą.

    • Hej Mando, dzięki za komentarze 🙂 Ja Twojego podcastu słucham regularnie, jednak nigdy mi nie po drodze, żeby naskrobać jakiś komentarz. Tym bardziej Ci dziękuję. Listę chyba zrobię, ale myślę, że dopiero na 50 odcinek. Ale to w sumie już niedługo, jakoś na początku sierpnia.

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s