Uncategorized

Odcinek 43–Czarna dziura


100_3987

Kolejne piwo z rewelacyjnego browaru Pinta. Jak wypada na tle znakomitego Ataku chmielu? Posłuchajcie. Długość odcinka 16:01.

Pobierz odcinek!

Podkład muzyczny: PERSSON – Good news.

100_3985100_3989100_3991100_3992100_3993100_3996100_3988100_3995

Advertisements

6 thoughts on “Odcinek 43–Czarna dziura

  1. A, dusząc się w gorącym jak sauna pokoju, właśnie uraczyłem się swoim A’la Grodziskim… Gdyby miało większe wysycenie, byłoby idealne na lato; w ten sposób mu trochę brakuje, ale i tak jest na tą okoliczność wprost wyśmienite… Piany praktycznie brak, gazu z wyglądu prawie też, chociaż przy piciu coś lekko kryje w język. Piwo ma w sobie jakby ejlową, górnofermentacyjną goryczkę, nie nachalną, ale mocno orzeźwiającą – co jest chyba zasługą słodu wędzonego. Ogólnie, bardzo polecam.

    • Do tego, warto wspomnieć, że piwo dzielnie przetrwało dwa tygodnie jeżdżenia w bardzo gorącym samochodowym bagażniku i ma się dobrze :).

  2. Irlandczycy powiadją, że ich czarne piwa (Draughty i Souty) dobrze robia na żołądek i nie boli brzuch jak po Lagerach-cytat. Jakas prawda może w tym być. W procesie palenia jeczmienia z pewnoćią powstaja związki węgla co wpływa pozytywnie na procesy w uk. trawiennym. ps.w zapachu palonego jęczmienia i słodu w okolicach St.James Gate można się zakochać. Miałem to w robocie, bo pracowałem w Guinnessie(kompania Diageo) na St.James(nie na produkcji piwa, ale zawsze;) ).

  3. Ok, kupiłem to piwo jako jedno z kilu Pinty które pojawiło się ponownie przed świętami. OK nie można się do niczego przyczepić za wyjątkiem ceny, ale za 7 zł naprawdę oczekuję się czegoś EXTRA, a tu poprostu dobry lekki ciemny lager. Dupy nie urywa.

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s