Uncategorized

Odcinek 46–Ciechan pszeniczne


100_4156

Bardzo dobre pszeniczne piwo. Degustowane w towarzystwie Łukasza. Zachęcam do posłuchania. Długość odcinka 22:22.

Pobierz odcinek!

Podkład muzyczny: PERSSON – Good news.

100_4147100_4150100_4154100_4157100_4149opiwie.wordpress.com

Reklamy

22 thoughts on “Odcinek 46–Ciechan pszeniczne

  1. Jeśli nalewaliście z jednej butelki pszeniczne na pół, to piliście całkowicie inne piwo, bo osoba, która miała nalaną „końcówkę”, dostała wszystkie drożdże… Jakże to tak>

    • Nalewaliśmy co prawda z jednej butelki, ale ręczę, że w obu szklankach było to samo. Piwo lałem małymi dawkami na przemian do obu szkieł, ze wstrząśniętym osadem drożdżowym tak samo.

      • Co nie zmienia faktu, że piwo powinno się konsumować całościowo, żeby móc odczuć zmieniający się smak na przestrzeni degustacji :).

      • To prawda, ale mająć 2 butelki moglibyśmy mieć piwo z dwóch różnych warek i wtedy byłoby jeszcze gorzej 😉

  2. Już to kiedyś mówiłem, że Ciechan przeniczne to jedno z najlepszych piw w Polsce. Ścisła czołówka.

    Ps. Pije teraz Perłę niepasteryzowaną i jest bardzo dobre. Może byś zechciał je zrecenzować ?

    • Kiedyś próbowałem Perły NP i nie podeszła mi delikatnie mówiąć. Może teraz się coś zmieniło, ale mam tyle różnych i wydaje mi się ciekawszyh piw w szafce, że do Perły mi nie po drodze.

    • Eh, te Sarmackie. Już całkiem zapomniałem, że obiecywałem. Muszę się zebrać i zrobić listę tego o czym mają być podcasty i dopiero wtedy gadać 😛 Postaram się kiedyś o tym piwie nagrać podcast.

  3. Ja sobie na wieczór kupiłem Ciechana przenicznego z którym miałem już wcześniej styczność, oraz na próbę Ciechana Portera. Z Porterów piłem tylko tego z Żywca więc ciekaw jestem jak wypada w porównaniu do Ciechana. Z pewnością Ciechan będzie lepszy 😉

    Jak nie wyrabiasz Bania z piwami, to może warto by było paru ochotników, żeby pisali swoje wrażenia w formie tekstowej. Wiadomo, że nie będzie to tak fajne jak podcast, ale zawsze jakieś wyobrażenia tym co nie próbowali danego piwa da.

  4. Hmm, z innej beczki – gdzie obecnie rezydujesz? Bo jakbym w trakcie wakacji gdzieś śmigając po kraju zawitał w Twoje strony, można by umówić jakąś degustację w sumie.

    • Lipiec i sierpień spędzam w Gorzowie Wlkp.
      We wrześniu będę jeździł pomiędzy Gorzowem a Szczecinem.
      Gdyby było Ci po drodze to zapraszam 🙂

  5. Jestem świeżuśko po wysłuchaniu nr 16 podkastu O Piwie (przegląd koncernówek). W głowę wbił mi się jakże trafny tekst ‚piwo na codzień’. Jest u nas w kraju dosyć duży procent konsumentów, którym piwo towarzyszy od rana do wieczora jak herbata czy kawa pracownikom biur. Komentarz (brak) wobec Harnasia rozdarł mi serce… ;-(
    Zdenerwowałem się i poszedłem na piwo.Chciałem kupić Ciechana pszenicznego a wziąłem Kasztelana niepasteryzowanego. Od następnego odcinka najpierw kupię, a później wysłucham.

    W ramach sezonu ogórkowego proponuję zagadnienie:
    Piwo na polskich budowach – gatunki, marki.
    Temat nie jest tak prosty jak by się na pierwszy rzut oka mogło wydawać. W grę wchodzi parę bardzo ważnych czynników takich jak cena, opakowanie, zawartość alc. …

  6. Pingback: Piszę, zamiast mówić « Piwo w mikrofonie, czyli blog i podcast o piwie

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s