Uncategorized

Odcinek 63 – Obołoń aksamitne


PIC09178.JPG

Dzisiaj chciałbym Wam zaprezentować recenzję czerwonego piwa z Ukrainy. Dostępne w wielu polskich sklepach, ale czy warte spróbowania? Zapraszam do słuchania. Długość odcinka 9:21.

Pobierz odcinek!

Podkład muzyczny: PERSSON – Good news.

PIC09177.JPGPIC09191.JPGPIC09205.JPG

PIC09168.JPGPIC09204.JPG

Advertisements

9 thoughts on “Odcinek 63 – Obołoń aksamitne

  1. Witam,
    muszę przyznać, że bardzo fajny blog i bardzo dobre recenzje. Pewnie będę jeszcze parę razy kierował się reckami autora w celu wyboru piw. Ale wróćmy do tematu jakim jest Obołoń Aksamitny! Ja sam oceniam go o wiele lepiej, akurat lubię piwa z dużym wysyceniem i dla mnie jest to duży plus! Smakowo ciekawie, wygląda wręcz magicznie i intrygująco. Piłem po raz pierwszy wczoraj i jestem bardzo zadowolony. Specyficzne w smaku więc będę po nie raczej sięgał od czasu do czasu w przeciwieństwie do Obołonia Pszenicznego, którego jestem zawziętym fanem. Może byś tak go jeszcze zrecenzował?

  2. W takim razie czekam na recenzje tych pszenic 🙂 Uwielbiam pszeniczniaki nie wiem dokładnie czemu 🙂 Ale po prostu je kocham. A jakie konkretnie będziesz recenzował? Ja osobiście lubię paulanera i właśnie Obołonia. Dodatkowo często wpadam na pszenice w mini-browarze Brovaria w Poznaniu 🙂 Niestety nie mam czasu wpadać do małych sklepików piwnych zbyt często i sięgam po to co znajdę w marketach a te dwa są wg mnie idealne 🙂

    • W tym tygodniu będzie Leżajsk pszeniczny, za 3 tygodnie Cornelius ciemny pszeniczny, później jeszcze Jurajskie ciemne pszeniczne i Hertog Jan weizener.

  3. W tym piwe podoba mi się barwa, ciemna czerwień bursztynowa. Piana słabiutka, jakoby nie było jej wcale. Gazu sporo. Słodycz równoważy miła goryczka. Stanowczo do powtórzenia.

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s